2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Tadas Blinda. Pradžia (2011)

Lietuvos kino pramonė nėra ypatingai išplėtota, taigi, kiekvienas pilno metražo filmas, kurtas mūsų tautiečių pasitinkamas su ovacijomis. Praėjo 2mėn po didžiosios premjeros, o kino salėse vis dar gausu atėjusiųjų pažiūrėti šio filmo. Būtent ir aš norėjau pamatyti šį lietuviškojo kino šedevrą, juk iš patriotizmo reikia tai pamatyti.
Kažkaip keistai pasirodė, kad istorija nemažai panaši į "Robino Hudo", tik aišku abu herojai kovojo dėl skirtingų tikslų. O šiaip aktorių vaidyba labai gera ir įtikinama, ypač tas dalykas, kad pagrindinio vaidmens atlikėju buvo daininkas Mantas Jankavičius. Manau, kad su gera komanda ir neprofesionaliam aktoriui viskas pavyksta tobulai.
man įdomiausia buvo žiūrėti kaip atkurtas laikmetis, drabužiai, kalba, nes visas scenarijus ir taip buvo gana nuspėjamas, maždaug.
Ir vis dėl to, džiaugiuosi, kad mūsų kino profesionalai susivienijo ir sukūrė mums filmą, kuris primena mūsų protėvių laikus ir istorijas, juk tautai labai svarbu išlaikyti savo tapatumą, išskirtinumą, pažinoti savo praeitį. Ir kūrėjams pavyko - visa Lietuva ūžė kaip bičių avilys apie šį filmą.

Mano įvertinimas: 9/10
Režisierius: Donatas Ulvydas
Vaidina: Mantas Jankavičius, Donatas Banionis, Tatjana Liutajeva, Agnė Ditkovskytė, Dainius Kazlauskas, Antanas Šurna, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis ir kt.

Filmo aprašymas:
1861-ieji, carinė Lietuva.
Baudžiavos panaikinimą apraizgiusios politinės intrigos atokiame Žemaitijos kaime netikėtai virsta kautynėmis, kurioms vadovauja iš Sankt Peterburgo atsiųstas jaunas intrigantas, caro kariuomenės karininkas Janekas. Įsisukusios istorijos girnos įtraukia ir taikius baudžiauninkus, ir praeities vaiduoklių kankinamą dvarininką Bernardą Gruinių ir jo gražiąją dukterį Kristiną.
Į veiksmų sūkurį netyčiom patekusiam Tadui tenka atsisveikinti su nerūpestinga kasdienybe ir prisiimti atsakomybę ne tik už savo veiksmus, bet ir už mylimų žmonių gyvybes. Mėgindamas suvokti savo vietą žiaurioje tikrovėje, Tadas atranda vertybes, dėl kurių verta gyventi ir mirti. Kova už laisvę, teisingumą ir meilę prasideda. Taip gimsta legenda apie Tadą Blindą.
Pirmo ryškumo žvaigždės, kovos už savo ir kitų laisvę istorija, nuotykiai, jumoras ir aistra susipins šiame bene labiausiai laukiamame lietuviškame kino filme.

Taip pat įdedu įvairias foto iš šio filmo bei žurnalo "Iq.The Economist" aprašymą. (Filmo foto radau internete, o žurnalo ištraukas fotografavau pati).





























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą