2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

Edith Wharton "Nekaltybės amžius"


Labai seniai troškau šią knygą perskaityti, maniau, kad ši knyga - tai įspūdingas, istorinis romanas, o perskaičius nusivyliau.. Galbūt ir todėl šiai knygai mano rankose nepasisekė, kad ją skaičiau po "Kvepalai.Vieno žudiko istorija", nes norėjosi kvapą gniaužiančių įvykių bei istorijų, o šioje knygoje tebuvo lengvas skaitalas, kurį įveikti prireikė didelių pastangų prisėsti ir perskaityti. Ir apimtis gana didelė, tačiau pabaigoje labai greitai atskleidžiama kulminacija ir visiškai nebuvau suintriguota, nes didelė dalis istorijos pabaigos palikta nuspėti skaitytojui.

Anotacija:
XIX amžiaus pabaiga. Niujorkas. Mitais apipintas laikas- „nekaltybės amžius“. Kupinas draudimų ir veidmainystės, bet skatinęs atidžiai įsiklausyti į save ir į kitą žmogų.
Niulandas Arčeris, turtingos ir garbingos Niujorko šeimos atžala, rengiasi vesti visais atžvilgiais jam tinkamą nuotaką, gražuolę Mėją Veland. Planus sujaukia iš Europos sugrįžusi Mėjos pusseserė grafienė Elena Olenska. Netikėtai įsiplieskia neįmanoma aistra, Niulandą drasko prieštaringi jausmai: meilė šiai aukštuomenės normų nepaisančiai moteriai ir aplinkos bei tradicijų primesta pareiga šeimai.
Sudėtingų personažų meistras, garsus JAV kino režisierius Martinas Scorsesė 1993 metais Edith Wharton romaną „Nekaltybės amžius“ subtiliai perkėlė į ekraną.
 
Apie autorių:
Amerikiečių literatūros klasikė Edith Wharton (1862–1937) buvo įvairiapusė asmenybė – pripažinta kraštovaizdžio architektė ir interjero dizainerė, rašanti eilėraščius, apsakymus, apysakas, romanus ir publicistinius straipsnius. Ji – pirmoji moteris, už romaną „Nekaltybės amžius“ pelniusi prestižinę Pulitzerio literatūros premiją. Ilgą laiką, iki pat mirties, rašytoja gyveno Prancūzijoje, kur aktyviai dalyvavo visuomeninėje veikloje. Edith Wharton buvo pirmoji moteris, apdovanota Prancūzijos garbės legiono kavalieriaus ordinu.
 
Įvertinimas: 5/10
Kaina: Iš bibliotekos
Leidimo metai: 2008


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą