2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Vikas Swarup "Gyvenimo lošimas"

Pusė knygų iššūkio įveikta :)

Šeštoji knygų iššūkio knyga.

Skaitant šią knygą vis nenoromis įsiterpdavo filmo kadrai (filmą pamačiau pirmiau) ir nejučiomis lygindavautiek knygos, tiek filmo siužetą. Čia jau minusas man, kad nepasistengiau pirmiau perskaityti knygos. O knyga labai patiko, įveikiau per porą dienų. Naudinga pažinti Indijos ir jos kasdienybės realijas, pajusti dvasią, kuri mums svetima, bet juk pažinus - geriau orientuotis pasaulyje.
Žiaurios realybės aprašymas šiek tiek gniaužia širdį, bet turbūt be tokių dalykų knyga netektų savo prasmės.
Kas neskaitėte - perskaitykite knygą ir būtinai pažiūrėkite filmą, nes tikrai labai geras, ne veltui laimėjo 8 Oskarus. Nors ir siužetas truputį skiriasi nuo knygos.

Anotacija:

Vikas Swarup (Vikas Svarupas) – indų diplomatas ir rašytojas. „Gyvenimo lošimas“ – pirmas V. Swarupo romanas, pelnęs pripažinimą ne tik gimtojoje Indijoje, bet ir už jos ribų.
Padavėjas Rama Mohamedas Tomas laimi galimybę dalyvauti televizijos žaidime „Kas laimės milijardą“. Nors našlaitis Tomas niekuomet nelankė mokyklos ir neskaito laikraščių, jam pavyksta teisingai atsakyti į visus dvylika viktorinos klausimų bei išlošti pagrindinį prizą – milijardą rupijų. Laidos rengėjai netiki, kad čia apsieita be apgaulės. Juo labiau, kad tokios greitos pergalės nesitikintys prodiuseriai dar nespėjo sukaupti prizo pinigų – žadėtojo milijardo. Tad dėl šventos ramybės Tomas apkaltinamas sukčiavimu ir suimamas. Laimė, į kalėjimą įmestam Tomui padeda gabi advokatė. Pasakodamas jai istorijas iš spalvingos savo gyvenimo odisėjos, Tomas pamažu atskleidžia tikrąją priežastį, kodėl ryžosi lošti, ir kaip jam pavyko laimėti...


Įvertinimas: 10/10

Kaina: 35,90

Leidimo metai: 2008

Puslapių skaičius: 272


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą