2016 m. birželio 1 d., trečiadienis

Gegužės pabaigtukai / empties 2016

Sveiki mielieji, itin kaitrią vasaros pirmąją dieną, kai termometro stulpelis siekia +29 laipsnius, rašau jau tradiciniu tapusį pabaigtukų/tuštučių įrašą. 
Šiais metais itin stengiuosi sunaudoti produktus, kurių likę pusė ar dar mažiau, nepirkti nieko naujo, kol nebus sunaudoti užsilaikę produktai. Mano priemonių kampelis kaip niekada sumažėjęs ir neužima daug vietos. Kai prisimenu, kad tekdavo net kitose lentynose vietos ieškoti, tai man šis minimalizmas kol kas yra itin mielas. Bet tai nereiškia, kad ateityje nieko nepirksiu ar nenaudosiu. Tiesiog noriu, kad mano lentynose nesikauptų produktai, kuriuos vėliau reikia išmesti dėl pasibaigusio galiojimo. Tačiau viena yra pasakyti, kita padaryti, kol kas turiu tikslą sunaudoti kūno kremus, kurių turiu 7 įvairių gamintojų pakuotes. Visų kitų produktų jau likę po vieną, du ar tris, ir greitu laiku nusimato pabaiga. Tad sėkmės man naudojant kūno kremus, o Jus kviečiu skaityti ką sunaudojau gegužės mėnesį :)


"Garnier Fresh Essentials" valomasis pienelis, 2 pakuotės, 200ml. dažnai būna akcijos, apie 4-5eur - nerekomenduoju, naudojimas nepatiko, nedarė to, kas parašyta. Apie šį pienelį esu parašiusi apžvalgą.
Rūšiavimas - plastikas, 5PP.

"Colgate Advanced White" dantų pasta, 75ml, apie 1,2eur - kol kas tai mano mėgstamiausia dantų pasta, dabar esu įsigijusi didesnio kiekio pakuotę, ir taip greitai nesibaigs kaip ši. Kažkiek pabalina dantukus, bet nežymiai, palieka gaivų kvapą. Sudėtyje yra natrio fluorido.
Rūšiavimas - plastikas LDPE, kombinuota pakuotė.


"Gentle Day" ekologiškos, drėgnos servetėlės intymiai higienai, 10vnt, 15cmx20cm, kaina apie 2eur - maža pakuotė, praverčianti kelionėje, neužima daug vietos, stiprus lipdukas saugo, kad servetėlės neišsausėtų, pačios servetėlės neplyšta. Naudojimas tikrai patiko.
Rūšiavimas - plastikas.

"Bella" vatos krapštukai, 100vnt - man kiek didoki pasirodė, bet grožio procedūroms tinka, atlieka savo darbą, kokybiški, nesivelia.
Rūšiavimas - plastikas LDPE.

"Maybelline Colorama" nagų lakas, 7ml, 150 spalva, dažnos akcijos apie 1,5eur - berods tik vieną kartą buvau užsitepusi. Kiek turėjau nagų lakų šios linijos, tiek man jau kitą dieną nusilupdavo, plaunant indus lakas imdavo luptis gabalėliais. Kol kas man patiko tik nagų lakas- blizgučiai, visus kitus - lanku apeinu. Raudonas - skystas, ir jau atspalviai susisluoksniavę, tad metamas. Nerekomenduoju.
Rūšiavimas - buitinės.


"Dove Oxygen Moisture" švelni drėkinamoji putų pavidalo kaukė plaukams, 200ml, apie 4-5eur - lyginant su mano pamėgta "Dove Nourishing Oil Care“ maitinamąja kauke, tai ši man visai nepatiko ir netiko. Smarkokai riebalino plaukus, ant šaknų tikrai nerekomenduoju tepti. Plaukai nuo kaukės tapdavo švelnūs,  tačiau tas greitas riebalavimasis tikrai nepatiko, ir plaukų nuo šaknų nepakelia, nors mano plaukai gan išplonėję, atrodė, kad juos tik dar labiau apsunkina. Kaukė gan skysta, tad retais kartais "pabėga" nuo pirštų. Kaukės kvapas - vienintelis produkto pliusas, kvepia kramtoma guma, norisi uostyti ir uostyti :)
Rūšiavimas - plastikas, 5PP. Išduosiu paslaptį - tokius išplautus užsukamus indelius atdiduodu draugui, kad nusinešęs į garažą varžtelius ir sraigtelius susidėtų, tvarką garaže palaikytų :)


"Cleanic" vatos diskeliai, 2vnt, 120vnt, apie 1,5eur - radau užsilikusias tuščias pakuotes, tikiuosi nebuvau rodžiusi. Malonūs naudoti, daro savo darbą, galima perskirti pusiau.
Rūšiavimas - plastikas, LDPE, be raištelių.

"Dove Purely pampering" rankų kremas su taukmedžio sviestu, 75ml - priemonės kvapas - užburiantis, saldi vanilė ir taukmedžio sviestas, o dar ir rankoms labai patiko, priemonė jas maitino, greitai susigerdavo. Galbūt kažkada kartosiu rankų kremą ar kažkurią kitą priemonę iš šios linijos, vien dėl kvapo, jis toks šildantis ir jaukus.
Rūšiavimas - plastikas.

"Iwostin Sensitia" drėkinamasis kremas, 75ml - naudojau veidui, o  kremo likučius sunaudojau kūnui, tikrai patiko drėkinimas, oda tampa švelni ir kupina drėgmės. kremas skalsus. Išsamesnė apžvalga jau yra mano tinklaraštyje.
Rūšiavimas - plastikas, PELD (LDPE?)...


"Rival de Loop Revital Q10" akių srities kaukė-servetėlė, 1vnt, apie 1eur - šįkart naudojant kaukės produkto koncentracija pasirodė mažoka ir odos taip neatgaivino, gal dėl to, kad vasaros laikotarpiu viso kūno oda, o ypač paakiai itin išsausėja. Bet tai vienas mėgiamiausių produktų dėl savo patogumo naudoti. Bus dar naudojamas ne kartą.
Rūšiavimas - plastikas.

"Superdrug" gaivinanti antioksidantinė nulupamoji veido kaukė su uogų šerbetu, 10ml, apie 0,90eur - lyg ir viskas su šia kauke būtų gerai, bet po pirmojo naudojimo veidas liko su rusvu atspalviu, tad vėliau produkto ir nebesunaudojau. Ir taip veidas tai rausta, tai bąla, tad, kad ir kaukė veidą šia spalva dažytų - tikrai nenoriu. Labai mėgstu nulupamas kaukes, gaila, kad ši man nepasiteisino. Kaukė be parabenų, netestuota su gyvūnais, tinka vegetarams.
Rūšiavimas - buitinės.


"Scholl Fresh Step" batų purškalas kvapams naikinti, 150ml, 5-6eur - tikrai patiko naudoti, daro savo darbą, neutralizuoja kvapus, netepė batų vidaus. Rekomenduoju.
Rūšiavimas - plastikas, 41 ALU.

"Dove Nourishing Oli Care" plaukų šampūnas, 250ml, apie 3-4eur - nepatiko ši priemonė, tekstūra gan riebi, išplovus plaukai ir sausoki ir kartu pariebinti. Produktui likus ant dugno, jį praskiedžiau ir man užteko dar trims kartams, kai koncentruoto produkto būčiau išspaudus tik vienam kartui. Praskiesta priemonė man patiko labiau, plaukai nelikdavo tokie riebūs. Produktas skaniai kvepėjo, bet tirštumas ir koncentracija nepatiko. Antrą kartą nepirksiu.Rūšiavimas - plastikas, HDPE.


Ankstesni pabaigtukų įrašai:

Kovo - balandžio pabaigtukai / empties 2016 ;
Vasario pabaigtukai/empties 2016 .
*Tai nėra reklaminis ar platintojų dovanų įrašas. Viskas įsigyta mano pačios ir tai yra mano asmeninė nuomonė. Ar Jums tiks ir patiks taip kaip man, negarantuoju.

P.S. Nepamirškite rūšiuoti pakuočių. Darykime gamtai ir sau gera. Išsamesnę informaciją, kokios pakuotės tinkamos rūšiavimui, rasite čia.

4 komentarai:

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai šaunu, kad rušiuojate ir tausojate mūsų planeta. Perskaičiusi Jūsų blogą, rušiavimo manija užsikrėčiau ir aš - pradėjau įdėmiau stebėti, kur ką išmetų, nes anksčiau tai darydavau labai paviršutiniškai. Taip pat stengiuosi naudoti mažiau popieriaus - visus užrašus stengiuosi rašyti į telefoną ar kompiuterį. Įrengti rankų džiovintuvai ofise padėjo sutaupyti iki keliolikos rulonėlių popieriaus - nors, atrodo, nedaug, tačiau vis šiokia tokia pagalba motinai gamtai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, Marija, džiaugiuosi, kad dar vienas žmogus prisidėjo prie sąmoningo mąstymo ir rūšiuoja :) Kviečiu paskatinti to imtis ir artimuosius bei draugus :)

      Panaikinti
  3. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti