2018 m. vasario 1 d., ketvirtadienis

Sausio pabaigtukai / empties 2018

Kaip aš džiaugiuosi, kai aprašau pabaigtukus ir pūpsančio kupsto ant stalo nebelieka. Tada laikau tuščią maišelį naujiems sunaudotiems produktams, iki kol jis vėl prisipildo, ir viskas kartojasi :) šįkart dalinuosi ne tik pabaigtų produktų apžvalgomis, bet ir nelinksma istorija, kuri nutiko su veido kauke ir mano naudojamais kremais visai neseniai. Kviečiu skaityti ir pasimokyti iš svetimų klaidų.


"Rasa" anticeliulitinis kūno gelis, 150 ml, kaina apie 5,49 eur - tenka išmesti pilną buteliuką, kurį buvau nusipirkusi atsargai, bet deja, galiojimo laikas baigėsi. Štai kaip būna voverėms kaupikėms :D
Rūšiavimas - buitinės.

"Celine Dion Sensational" blizgantis kūno losjonas, 200 ml - beveik nenaudojau, nes losjone blizgučių tiesiog per daug. Pats kvapas patiko, bet tie blizgučiai... Kasdienai netinkamas. Išmetu beveik pilną pakuotę.
Rūšiavimas - buitinės.

"Aura by Swarovski" parfumuotas kūno losjonas su blizgučiais, 100 ml - vėl ta pati situacija kaip ir su aukščiau minėta priemone - per daug blizgučių, o dar kitas dalykas - labai intensyvus aromatas. Neįsivaizduoju kaip būtų galima išbūti išsitepus visą kūną tokio kvapumo kremu.. Išmetu beveik pilną pakuotę, nes ir dangtelis nesandarus, praleidžia gan skystoką kremą.
Rūšiavimas - buitinės.


"Sebamed" drėkinamasis veido kremas, 50 ml, apie 6 eurus - pats mėgstamiausias veido kremas, kuris tinkamas jautriai odai, džiaugiuosi, kad atradau, ši pakuotė jau trečia sunaudota ir jau ketvirtą pradėjau. Rekomenduoju, o plačiau galite paskaityti įraše.
Rūšiavimas - buitinės, popierius.

"PHB" drėkinanti paakių želė su alaviju ir agurkais, 15 ml, iš grožio dėžutės - labai patiko, puikiai drėkino paakius, konsistencija buvo gelinė, tad labai maloniai jautėsi ant odos, ją gaivino. Kiek mačiau, Lietuvoje pirkti nėra, bet jei rasite kitur, rekomenduoju įsigyti. Naudojau apie pusę metų, tenka išmesti, nes atrodo, kad produktas pakeitė kvapą, nes sudėtis natūrali.
Rūšiavimas - buitinės, popierius, plastikas.

"Isana young" drėkinamoji kaukė, apie 3 eurus - su šia kauke man nutiko nelinksma istorija. Buvau užsidėjus kaukę, pabuvau tiek laiko, kiek parašyta ant pakuotės, ją nuėmiau, bet nuo veido kaukės likučių nenusivaliau. Po maždaug valandos tepiausi įprastais kasdien naudojamais produktais - hialurono žele ir "Sebamed" kremu. Mano draugas atėjęs į kambarį, mane pamatęs klausia kas mano veidui. Pasižiūrėjus į veidrodėlį nustėrau - veidas buvo nusėtas raudonomis dėmėmis, puoliau valyti ir plauti nuo veido viską kas buvo per kelis kartus. Nuplovus veidą, dėmės labai lėtai ėmė šviesėti, bet veidas atrodė, kad net dega, nes jame tvinksėjo šiluma. Gerai, kad viskas baigėsi laimingai ir ryte pabudau jau be dėmių. aš tikrai neįsivaizduoju, kas galėjo taip sualergizuoti ir sureguoti, kad veidas degte degė, atrodė siaubingai raudonas. Visa ši situacija vyko prieš porą savaičių, iki šiol bijau naudoti hialurono želę, nors ji tikrai negalėjo būti pagedusi, nes visai neseniai pradėjau ją naudoti. O "Sebamed" kremą jau esu pakeitusi nauja pakuote. Bet kokiu atveju, "Isana" kaukių tikrai nebepirksiu. Dar kitas dalykas, visus pabaigtukus laikau maišelyje, ir iš kaukės pakelio skysčio likutis išsiliejo ant pabaigtukų buteliukų ir jis net neišdžiūsta, toks glitus ir laikosi. pasibaisėjau, kas ten per chemija...
Rūšiavimas - plastikas.


"Studio Essem Hair" rudi antakių dažai, 3,79 eur - kaip minėjau ankstesniuose pabaigtukuose, juodos spalvos dažus išnaudoju kažkaip greičiau nei rudus, nors maišydama dažus abiejų stengiuosi dėti per pusę, praėjusį kartą pabaigtukuose buvo juodi dažai, o šįkart - rudi. Nuotraukoje šįkart rodau ir tai kas būna dėžutėje, o ne tik pačią dėžutę - tai oksidanto buteliukas ir dažų tūbelė.
Rūšiavimas - pakuotės ir instrukcijos popierius, oksidanto buteliukai ir dažų tūbelės į buitines.

"Loreal Nutri Gold Extraordinary" maitinamasis veido kremas su aliejais, 50ml, kaina apie 12 eurų - patiko naudoti, o ypač kombinacijoje su tos pačios linijos veido aliejumi. Veidas tapdavo švelnus, pamaitintas, dingdavo sausumas. Tik taip ir nesupratau, kam į kremą bereikalingai pridėta smulkių blizgučių. Subaigiau beveik visą iki dugno, liko tik pakraštėliai. O tai reiškia, kad kremas tikrai man patiko. Ar kartočiau? Manau taip.
Rūšiavimas - dangtelis ir apsauginis dangtelis plastikas, dėžutė - popierius.



"Cien" vatos diskeliai su mikropluoštu, 140vnt, apie 1 euras - sunaudojusi antrą pakuotę tikrai galiu patvirtinti, kad "Lidl" vatos diskeliai man patiko ir tikrai dar įsigysiu. Šiuo metu naudoju "Divus" vatos diskelius, tai galiu tik tiek pasakyt, kad maniau, kad apie vatos diskelius didelių tekstų nebus, bet kituose pabaigtukuose manau pasižodžiuosiu, nes kad vata turėtų tokius aštrius ir nemalonius kraštelius dar nebuvau mačiusi. Tad "Cien" vatai plojimai, kad nenuvylė.
Rūšiavimas - maišeliai plastikas LDPE, raišteliai į buitines.

"Zewa Softis" nosinės, 6 pakelių pakuotė, apie 2 eurus - kažkaip niekad nedėdavau vienkartinių nosinių pakuočių į pabaigtukus, bet šios tikrai vertos dėmesio, nes labai švelnios, kvepia maloniu ir neerzinančiu aromatu, greitai neplyšta. Naudoti tikrai patiko. Kainuoja, bet ir kokybė atitinkama.
Rūšiavimas -  plastikas.

"Colgate" max white dantų pasta, 125ml, kaina apie 2 eurus - dantų pastoje man svarbiausia, kad gerai išvalytų dantis ir kvepėtų mėtų gaiva. Ši pasta tai ir turi, ne stebuklas, nes kažin ar turi kažkokį balinamąjį poveikį, bet kasdienai naudoti galima.
Rūšiavimas -  plastikas.

"Margarita" dezodoruojamasis pėdų kremas su arbatmedžio aliejumi, 75ml, apie 1,5 euro - kaip ir antakių dažai, šis pėdų kremas jau keli metai gyvena mano kasdienybėje. Trumpas įrašas apie jį, nors vertas ir ilgesnio, nes tikrai padeda kovojant su blogu kvapu.
Rūšiavimas -  plastikas, LDPE.

"Smilė" jazminų kvapo tualetinis muilas, 100g, apie 0,40-0,60 euro - muilą gabalėliais naudoju vonioje rankoms plauti, ir tikrai šį muilą galiu pagirti dėl man itin patinkančio kvapo bei to, kad visiškai nesausina rankų odos. Dar kitas dalykas, esant akcijoms šio muilo prisiperku daugiau ir dedu į spintą tarp rūbų, apsaugo nuo rūbų kenkėjų (bent taip liaudies išmintis sako) bei arčiau esantiems rūbams dar ir nedaug aromato priduoda.
Rūšiavimas -  plastikas.

Ankstesni įrašai:



Rugsėjo - spalio pabaigtukai / empties 2017 .

P.S. Nepamirškite rūšiuoti pakuočių. Darykime gamtai ir sau gera. Išsamesnę informaciją, kokios pakuotės tinkamos rūšiavimui, rasite čia.

Facebook
Instagram

3 komentarai:

  1. Turiu bėda su pėdų kvapu, todėl norėjau paklausti dėl pėdų kremo - ar jis skirtas kvapams sugerti ar galbūt pačią prakaitavimo problemą netgi sprendžia kaip nors? Aš jau pradėjau vaistinėse ieškoti specialių priemonių: https://www.gintarine.lt/kosmetika-ir-higiena/kuno-odos-prieziura/priemones-nuo-koju-prakaitavimo/catalogstore.aspx?CatID=PL_1133 Čia irgi kremų nemažai, bet kažkodėl man patikimiau atrodo įprastiniai purškiamieji dezodorantai - gal dėl to, kad kremas - tai kažkaip asocijuojasi su riebia konsistencija, kuri, atrodo, gal kaip tik trukdo odos kvėpavimui..? Gal esate bandžiusi ir įprastinį pėdų dezodorantą? Kuo jų veikimas skiriasi? O Sebamed kremas - ir mano mėgstamiausias :) Kol kas geriausiai padėjo sulyginti riebias ir sausas odos vietas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komentarą. "Margarita" pėdų kremas labiau skirtas neleisti skleisti kvapo blogosioms bakterijoms, su prakaitavimo problema jis nekovoja. Tai yra tik pagalbinė priemonė pėdų priežiūros rutinoje :)šis kremas tikrai nėra riebus, vos įtrynus į pėdas akimirksniu susigeria ir net nejuntama, kad ant pėdų buvo teptas kremas. Esu bandžiusi ir dabar kartais naudoju purškiamas pėdų ir batų priemones nuo prakaito, jų principas toks, kad pagelbėtų nesklisti kvapui, naikintų bakterijas, kurios tą kvapą sukelia, tačiau gydomosios funkcijos taip pat neatlieka. O kas man geriausia? Vien pėdų kremo neužtenka, tad ir batus purškiu dezodorantu. Geriausiam rezultatui siūlau neapsiriboti viena priemone.

      Panaikinti
  2. nupirkčiau Aura losjoną.
    rašykite jmalisauskiene@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti