2016 m. spalio 19 d., trečiadienis

Pakalbėkime apie striukes - kad šalta nebūtų

Sveiki, tinklaraščio skaitytojai. Ruduo - kartu ir gražus, bet kartu ir principingas metų laikas, savo charakterį parodantis dideliais vėjais ir lietumi. Tad šiandien noriu pakalbėti apie lietuvių gamintoją, kurio striukes pamėgau, ir kas padeda apsisaugoti nuo nemalonių bei darganotų orų.

Iš karto pasakysiu, kad tai nėra su gamintoju sutarta reklama. Viską pirkau savo lėšomis ir tiesiog noriu pasidalinti su tuo, kas naudinga man, kad būtų naudinga ir Jums ;)

"Audimas" - gamintojas, kurį atradau 2014-2015 metų žiemą, kai įsigijau malonų, šiltą, nuo lietaus ir vėjo apsaugantį paltą-striukę "Kirsten". Ieškojau pūkinės striukės, su gobtuvu, kuri patikimai saugotų nuo lietaus, neleistų sužvarbti gūdžią žiemą ir ją įsigijau. Atradusi būtent šią, net nesvarsčiau apie kitos striukės paieškas. Aklai patikėjau mūsų šalies gamintoju. Striukę pirkau internetu, su 20proc. nuolaida, prieš tai pasimatavusi parduotuvėje.


Striukės pliusai:
Nuostabiai apsaugo nuo lietaus - tiesiog kaip nuo žąsies vanduo nuteka (pastaruoju metu žiemomis dažniau lietus nei sniegas). Buvau kelis kartus patekus į liūtį (kai žiema buvo kaip ruduo), kai net skėtis nepadėjo, bet likau sausa, nes vanduo nesigėrė. Su striuke nepriprakaituoju, ji puikiai vėdinasi, o jei ir sušylu, vėjas tikrai neperpūs, kaip būna su nepūkinėmis striukėmis, tad bus galima išvengti greito peršalimo. Patogus gobtuvas ir aukštas kaklas neleis vėjui supūsti galvą ir gerklės sritį.

Striukės minusai:
Pūkinė striukė, tačiau pūkų gan mažoka. Toks kiekis švelniai žiemai tinka, tačiau atšiaurią žiemą būtų vėsoka. Man jų norėtųsi daugiau. Nuo pirkimo pradžios labai dažnai stringa užtrauktukas, matyt pasitaikė brokuotas, kartais ir kelias minutes galiu bandyti užsegti striukę. Taip pat kabliukas striukei kabinti pradėjo irti, kai darbe ėmiau kabinti už jo, o ne ant pakabos. Pūkai truputį lenda, tačiau ne taip, kad būtų didelis minusas, bet visgi plunksnelių, pūkelių išlenda karts nuo karto.

Maloni smulkmena: ant pamušalo atspausdintas posakis :)



Dar vieną striukę, tik jau rudeniui/pavasariui, pirkau šiemet rudenį, visai neseniai. Striukė "Alda" patraukė dėmesį deriniu su striuke ir švarkeliu. Kažkas panašaus buvo pernai, tačiau nespėjau įsigyti, nes laukiau nuolaidų, o ją išpirko žaibišku greičiu. Užtrauktuko dalį galima išsekti, kai oras šiltesnis, pavyzdžiui vėsesnėmis vasaros dienomis, o tokiam rudeniui malonu naudoti ir dalį su paaukštintu kaklu ir užtrauktuku, taip šilčiau. Pirkau nesimatavusi, retos tokios avantiūros mano gyvenime :D

Nuotrauka iš audimas.lt puslapio
Nuotrauka iš audimas.lt puslapio


Striukės pliusai:
Puikiai saugo nuo vėjo, net ir prie +5 važiuojant su dviračiu buvo jauku ir netraukė vėjas. Gražus striukės stilius, kartu ir klasikinis, kartu ir sportiškas, tinkamas ir į darbą, ir su dviračiu važiuoti. Aukštas striukės kaklas, jauku ir šilta. Besimainanti spalva - man itin gražu.

Striukės minusai:
Su smarkesniu lietumi striukė gali peršlapti, nes didesnę drėgmę medžiaga ima gerti, su smulkesniu lietumi to nėra. Nėra gobtuvo, kad ir plonyčio, žinojau tai, bet kitą kartą perkant prioritetu bus striukė su gobtuvu. Striukės spaudes reikia gan stipriai spausti, kad susisegtų.

Gamintojo aprašymas:
Jauskis patogiai ir atrodyk elegantiškai tiek mieste, tiek savaitgalio išvykose gamtoje su išskirtinio dizaino ir funkcionalumo itin lengva moteriška striuke ALDA . „Primaloft® GOLD“ pašiltinimas patikimai sušildo ir tuo pačiu leidžia kūnui kvėpuoti, jis yra minkštas, lengvas ir šiluma prilygstantis pūkams.
Funkcionali, pagal poreikį išsegama apykaklė. Užtraukiama užtrauktuku ir spaudėmis.
Nugaros plotis gali būti reguliuojamas velkėmis.
Šoninės kišenės užsegamos užtrauktukais.
Medžiaga, leidžianti kūnui kvėpuoti bei atstumianti vandenį.
Kaina: 79,90eur.

Abiejų striukių pristatymas buvo greitas ir tvarkingai supakuotas, striukės plastiko maišeliuose gražiai sulankstytos.
Striukės tikrai patinka, kad ir turi minusų, tačiau tikrai nenusivyliau ir tikiuosi, kad ilgai nešiosiu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą