2011 m. lapkričio 25 d., penktadienis

Stieg Larsson "Mergina su drakono tatuiruote"


Man labai patiko ši knyga, gailiuosi, kad anksčiau neperskaičiau. Sunku būdavo atsitraukti nuo knygos, nes istorija labai tvirtai užkabindavo ir norėjosi vis sužinoti - o kas bus toliau.. Knyga nenuobodi, ta didelė apimtis kaip tik į naudą,viskas labai gražiu stiliumi papasakota, o istorija taip sumazgyta, kad pabaiga buvo netikėta. Nekantrauju įsigyti antrąją dalį, kad vėl galėčiau skaityti.
Rekomenduoju perskaityti šią knygą tiems, kurie dar nesiryžta tai padaryti. Puikus romanas su daugybe įvykių ir kurie labai įtraukia.

Knygos anotacija:
Harieta Vanger dingo kaip į vandenį prieš 40 metų. Jos senelis Henrikas lyg šiol įsitikinęs, kad Harietą nužudė kažkas iš jų giminės - tą lemtingą dieną visi buvo susirinkę į atokioje saloje pastatytą įspūdingą Vagnerių šeimos vasarnamį. Įtarti galima daugelį iš tarpusavyje kovojančio įtakingo klano, bet įrodymų nėra... Išskyrus kasmet per gimtadienį senoliui paštu atkeliaujančią dovaną - džiovintų gėlių puokštę, lygiai tokią pat, kokią jam gyva būdama dovanodavo anūkė Harieta.
Jausdamas kasdien artėjantį gyvenimo saulėlydį, Henrikas Vagneris nusprendžia darsyk pabandyti įminti neįmenamą mįslę. Tyrimui atlikti pasamdomas žurnalistas, reputaciją praradęs „Millenium" leidėjas Mikaelis Bliumkvistas bei Lisabet Salander, smarki ir nepritampanti prie visuomenės, bet ypač protinga kompiuterių įsilaužėlė, kuri specializuojasi asmenybių tyrimuose.
Šioje knygoje rasite visko - žmogžudystė, šeimos saga, meilės istorija, finansinė intriga, trilerio įtampa... Aišku tik viena: geriau nestoti skersai kelio merginai su drakono tatuiruote...

Įvertinimas: 10/10
Kaina: 34,39
Leidimo metai: 2010

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą