2011 m. lapkričio 6 d., sekmadienis

Patrick Süskind „Kvepalai. Vieno žudiko istorija“


Šią knygą perskaičiau per porą ar trejetą prisėdimų. Turiu pasakyti, kad tai neįtikėtinai įdomi, prikaustanti, sukrečianti ir nepaleidžianti knygą. Dar ir po kelių mėnesių vis aikčiojau dėl šios knygos, o kitų skaitymas vienareikšmiškai nublankdavo prieš šio rašytojo šedevrą. Nors ir nesu detektyvų ar kitokių kriminalinių istorijų mėgėja, manau, perskaičius šią knygą, mano skaitomų knygų sąrašas pasipildė dar vienu žanru.

Knygos anotacija iš čia :
1985 metais į vokiečių literatūrą įžengė išgama žudikas Žanas Batistas Grenujis, neregėtas Patricko Süskindo romano “Kvepalai” herojus. Rašytojas pasakoja genialaus parfumerio istoriją, įvykusią XVIII a. Prancūzijoje. Negailėdamas spalvų, kvapų ir detalių vaizduoja ano meto tikrovę ir reto, įdomaus amato subtilybes. Tačiau tei ne istorinis romanas. Tai netikėtas, pasakiškas, be galo įtaigus ir todėl juo labiau bauginantis pasakojimas apie neapykantą, meilės priešybę, – kupinas fantazijos ir sąmojo, parašytas su tiesiog šiurpą keliančiu įkvėpimu. Ne veltui ši knyga daugelį metų be pertraukos buvo viena iš labiausiai skaitomų pasaulyje, išversta į dešimtis kalbų. Ji iš tiesų kitokia negu viskas, kas skaityta iki šiol.

Apie autorių:
Patrikas Süskindas, vienas populiariausių šių dienų vokiečių rašytojų, gimė 1949 m. Ambache žurnalisto ir rašytojo Vilhelmo Emanuelio Süskindo šeimoje. Studijavo istoriją Miunchene. 1981 m. debiutavo kaip pjesės teatrui Kontrabosas autorius. Jo istorinis romanas Kvepalai (1985) sulaukė pasaulinio pripažinimo, devynerius metus išsilaikė bestselerių sąrašuose, išverstas į 42 kalbas, 2006 m. buvo ekranizacijos premjera. Kartu su žymiu režisieriumi Helmutu Diegliu rašo scenarijus televizijos serialams ir kino filmams. Populiarūs ir jo apsakymai Balandis (1987), Pono Zumerio istorija (1991), Trys istorijos (1995). Apie autoriaus gyvenimą žinoma nedaug, jis vengia viešumos ir literatūrinio šurmulio, atsisakė įvairių premijų, yra davęs vos keletą interviu.
 
Įvertinimas :10/10
Kaina: Iš bibliotekos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą