2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

"Urvinio lokio gentis"

Autentiškumu pasižyminti knyga sužavėjo ir mane, tiems, kas domisi mūsų tolimųjų protėvių gyvenimu, papročiais ir tradicijomis, rekomenduoju perskaityti. Naudinga knyga ir puikiai plėtojama istorija, laukiu nesulaukiu antrosios dalies "Arklių slėnis". 
Paskutiniai 30 puslapių buvo netikėti ir taip greitai viskas bėgo, kad net nusivyliau, kad dar nėra antrosios knygos, nes labai jau norisi sužinoti, kaip seksis Ailai, pasmerktai mirties prakeiksmu...

Anotacija:

Kromanjoniečių gentis laikoma tiesioginiais žmonių protėviais. Jų atsiradimas datuojamas 40–35 tūkst. metų prieš mūsų erą. Būtent šio laikotarpio moters gyvenimą aprašo amerikietė Jean Marie Auel visame pasaulyje populiarumo sulaukusioje istorinėje sagoje „Žemės vaikai“, kurios pirmoji dalis – romanas „Urvinio lokio gentis“ ką tik pasirodė ir lietuviškai.
Penkių vaikų mama J.M.Auel pradėjo rašyti būdama keturiasdešimties. Ji norėjo sukurti tokią knygą, iš kurios būtų galima pasisemti žinių, tad nagrinėjo istorines publikacijas, archeologinę medžiagą, mokėsi primityviųjų menų bei gydymo vaistažolėmis. Romanas „Urvinio lokio gentis“ dėl savo autentiškumo sulaukė ne tik skaitytojų, bet ir archeologų, antropologų bei paleontologų įvertinimo.
Per dešimt metų J.M.Auel parašė keturis romanus apie pirmykščius žmones, vėliau seriją papildė dar dvi knygos. Jas sujungė bendras serijos pavadinimas „Žemės vaikai“ ir pagrindinė herojė – kromanjoniečių genties moteris Aila.
Praėjus penkeriems metams nuo knygos „Urvinio lokio gentis“ pasirodymo, ji buvo ekranizuota. (veidas.lt)

Įvertinimas: 10/10

Kaina: apie 30lt (pirkau su kuponu, kainavo pigiau)

Leidimo metai: 2012

Puslapių skaičius: 605p


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą