2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Elizabeth Gilbert "Valgyk, melskis, mylėk"

Penktoji knygų iššūkio knyga.

Knyga - graužtukas, kurios niekaip neįveikdavau. Ar tai nuobodžiaiskaitės, ar tiesiog asmeniškai "nelipo". Bet pagaliau įveikiau ją vienu prisėdimu ir pabaigiau likusius šimtą su trupučiu puslapių. Ir turiu pasakyti, kad pabaiga "kabino" labiausiai. Radau ir gerų minčių, sustodavau apmąstyti, ir atrodė, kad knyga visai nebloga. Bet man asmeniškai knyga neypatinga, yra ir geresnių...

Patikusi mintis:
"Laimė - tai asmeninių pastangų vaisius. Dėl jos reikia kovoti, jos reikia siekti, reikalauti, kartais jos ieškant - net apkeliauti visą pasaulį. Žmogus pats turi būtisavo laimės kalvis.O ją patyręs neaptingti, stengtis ją išsaugoti, plaukti toliau upe, visada būti ant bangos. Antraip pasitenkinimas ims silpti. Lengva melstis, kai esi ištiktas nelaimės. Tačiau kaip kreiptis į Aukščiausiąjį krizei praėjus? Reikia melstis visada, kad dvasia tvirtėtų ir nepamirštų patirto gėrio." 298p.

Anotacija:
Ši knyga tai kelionių memuarai – nuoširdus ir atviras rašytojos Elizabeth Gilbert pasakojimas apie radikalų gyvenimo posūkį. Autorė priima sunkų sprendimą – palieka modernios amerikietiškos sėkmės spąstus (santuoką, karjerą, sodybą) ir ieško to, ko iš tiesų troško gyvenime. Ji išsiruošia į kelionę ieškoti skirtingų dalykų trijose skirtingose kultūrose: malonumų – Italijoje, dvasingumo – Indijoje, o pusiausvyros tarp jų – Indonezijoje.

Šių šalių pavadinimai, prasidedantys raide „I“ (angl. „I“, liet. „aš“), simbolizuoja savojo aš ieškojimą, savęs pažinimo kelią. Įdomi ir originali šio kūrinio kompozicija paremta Rytų filosofija: memuarus sudaro 108 pasakojimai – tai tarsi indų tradicinė džapamala (Japa Mala), susidedanti iš 108 karoliukų.

Šie ryškūs, jaudinantys ir juokingi prisiminimai ras kelią į kiekvieno, kada nors svajojusio iš esmės pakeisti savo gyvenimą, širdį.

Knyga išleista 21 šalyje: JAV, D. Britanija, Vokietija, Portugalija, Čekija, Ispanija, Vengrija, Brazilija, Čekija, Suomija, Vengrija, Izraelis, Italija, Indonezija, Korėja, Olandija, Portugalija, Švedija, Taivanis, Tailandas, Turkija. Bendras tiražas siekia daugiau kaip 5 milijonus egzempliorių.

Įvertinimas: 6/10

Kaina: 32,89

Leidimo metai: 2010

Puslapių skaičius: 383




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą