2014 m. rugsėjo 24 d., trečiadienis

Colette "Brangutis"

Supratusi, kad turiu ir esu perskaičiusi per mažai klasikos knygų, paskyriau sau mini iššūkį kasskart perskaityti ar įsigyti vis po vieną kitą vertą dėmesio knygą. Šįkart mano akiratyje "Brangutis".


Iš šios knygos tikėjausi kažko daugiau, tačiau vis tiek buvo labai įdomu skaityti, ir sekti visus įvykius, narpliojamus autorės. Knygoje gausu įvairių aprangos, gamtos, interjero aprašymų, puikiai atskleidžiami veikėjų charakteriai, elgesys, manieros,  tačiau autorė telkiasi ties pagrindiniu klausimu - ar jaunuolis gali būti pora su jam į motinas tinkančia dama. Knygutė lengvai skaitoma, didelės raidės, tad įnikus pora ar treji vakarai pakankami perskaityti "Brangutį". Pabaiga nenustebino, nors intrigos netrūko, viskas baigiasi gan skaudžiai, kuomet Brangutis palieka senyvąją damą, lyg triumfuodamas išeina į jaunystę gyventi gyvenimo, o moteris lieka auka ir pasmerkta meilės kančioms. Tokiame amžiuje moteris jau turi sukaupusi savo išminties bagažą, tad Lėja (savo kurtizanės karjerą baigusi 50-metė) turėjo suprasti, kad Brangutis (Fredas) pasirinks ne ją, bet jaunystę ir jaunąją žmoną. 
Nesigailiu perskaičiusi, nes kiekviena knyga duoda pliusą pasaulėžiūrai ir platesniam pasaulio suvokimui net ir meilės peripetijų romaniukai.

Ši knyga ekranizuota, pažiūrėjus anonsą, beprotiškai užsimaniau pažiūrėti ir patį filmą, man labai labai patinka tokia pompastika ir estetika.... Gaila, kad filmą radau tik rusų kalba..



Beieškodama viršelio iliustracijos radau nerealiai fainą atsiliepimą apie šią knygą, rekomenduočiau paskaityti. Aš net užsimaniau skaityti antrą kartą! :) Nuoroda

Kaina: 2,99lt su akcija knygos.lt
Leidimo metai: 2010m.
Puslapių sk.: 318psl.
Knyga perskaityta: rugpjūčio 12d.

Mano vertinimas: 8/10


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą