2016 m. sausio 13 d., trečiadienis

Kuo gyvenu? | Sausis 2016

Sveiki, tinklaraščio skaitytojai. Žiema įgauna pagreitį ir netruks persiristi į antrąją pusę. Šaltukai, sniegas - dar nežinia, kiek jų pas mus pakeliui. O baltas, matomas horizontas ir šaltukas, kutenantis veidą, sustiprina pavasario laukimą. Aš gyvenu ne tik laukimu, bet ir naujų idėjų generavimu, tad man kilo idėja savo tinklaraščiui įkvėpti kiek daugiau gyvybės, jį pildyti ne tik kosmetikos ir knygų apžvalgomis, tuštučiais - pabaigtukais, DIY, bet pamėginti ir kiek asmeniškesnę skiltį apie tai, kuo gyvenau aprašomą mėnesį. Planuoju įrašus daryti du kartus per mėnesį, ar bent jau po vieną, jei nieko reikšmingesnio nevyks. Pirmasis, kiek asmeniškesnis įrašas apie tarpušventį buvo jau gruodžio mėnesį. Tikiuosi man pavyks laikytis savo plano ir būti pakankamai motyvuotai. Kaip visada, labai lauksiu Jūsų komentarų, pasiūlymų ar pasidalinimų su Jūsų patirtimis ar idėjomis.

Beveik sausio vidurys ir aš jau pakankamai turiu kuo pasidalinti bei papasakoti apie šio mėnesio patirtis. Tikiuosi Jums bus įdomu.

Grožis

Sezoniškumas turi įtakos nuomonei dėl tam tikrų grožio produktų naudojimo - tikrai :) maniau, kad tik kvepalams, kai pauosčius kvapą įsivaizduoji save su storu, vilnoniu megztiniu, bet pasirodo ir nagų lakams. Itin mažai patikęs vasarą, žiemą sužibėjo naujomis spalvomis, ir kasdien šį mėnesį nenoriu jokios kitos spalvos, tik šio rožinio matinio . Prie šaltuko už lango ir nubalusių rankų toks lakas atskleidžia ne "Fun Fair", bet "Happy Winter" nuotaiką. Ant viršaus netepu jokio viršutinio sluoksnio, kad galėčiau gėrėtis švelniu matiškumu. O dėl kvapo - jis silpnas, ir jaučiamas tik nusilakavus nagus,, vėliau jo ir nebelieka.
Tad, kažkada nurašiusi, žiemos sezonu su malonumu ėmiau naudoti šį nagų laką. Ir greičiausiai naudoju dar ir vasarį :)


Plaukai

Šį mėnesį ypatingai paskendau apmąstymuose dėl savo plaukų spalvos bei jų sveikatos gerinimo. Svarstyklės - spalva, estetika ir plaukų sveikumas, kaip niekad dažnai svyravo, nes šįkart plaukus dažyti neskubėjau, o jiems augant, braukdama pirštais per šaknis, jutau švelnumą, natūralumą, sveiką plauką. Visgi šviesinimas nėra jau toks geras draugas, nebent tik gražios spalvos atžvilgiu. Kasdien sukdama galvą, nutariau padaryti galą savo "dažyti ar nedažyti" ir nuėjau nusidažyti plaukų šaknis ta pačia spalva, kaip visada. Šį kartą laimėjo estetika, nes būtent tai buvo mano pagrindinis argumentas, kodėl turiu nusidažyti plaukus. Bet sveikumo atžvilgiu, manau reikėjo pasirinkti dažymą sruogelėmis, bent kažkiek plauko paliekant sveiko, nealinamo, be to, ataugusių šaknų ryškumas mano iš prigimties blyškiam veidui duoda ryškumo, šarmo (dėl ko man patinka ne ką tik nudažyti plaukai, bet plaukai, praėjus maždaug vienam mėnesiui po dažymo). Po dažymo, mano plaukai apie porą savaičių, tiesiogine ta žodžio prasme būna "priblokšti" arba kitaip tariant prisiploję, neturintys kur pasidėti. Iš tikrųjų, tai abejoju ar ilgai tęsiu šį plaukų kankinimo aktą, kai makaulė net vienu žilu plauku nešviečia, reikia naudotis proga ir gėrėtis natūraliu plauku, nors natūrali jų spalva lietuviška pilkai-ruda, manęs nežavi, bet sruogelių apsuptyje į save žiūrėti veidrodyje, manau, nebūtų baisu. Dargi ir sveikumas svarbu, kai mano plaukai nuplonėję, trupantys, sausi, didžioji dauguma jų nepasiekia savo tikrojo ilgio, ir kasdien vaikštau su šimtais miniatiūrinių antenų, styrančių iš galvos.

Visai neseniai žiūrėjau laidą "Kvieskite daktarą", ir ten buvo kalbama apie plaukus, jų slinkimą ir pagalbą to išvengti. Gydytoja paminėjo pagalbininką, kuris gali padėti atstatyti plaukus. Ne, tai ne ricinų aliejus, ne varnalėšų aliejus. O krienai. Paprasčiausia kaukė -  2 šaukštai krienų, 1 šaukštas grietinės, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (ar kitokio) ištepti plaukus, galvos odą, laikyti 40min. Ši kaukė aktyvina ir valo galvos odą, pamaitina plauką. Laidoje buvo padarytas ir eksperimentas būtent su krienų kaukės vartojimu, ir rezultatas po poros savaičių jau buvo į teigiamą pusę. Tik praklausiau, kaip dažnai mergina kaukę darė, bet man atrodo, kad kasdien. Manau reikės išmėginti.

Tai štai, dar vienas šio mėnesio "galvos skausmas" išlukštentas, kurio didieji sprendimai dar lauks ateityje. O ką daryti, jei nori gražios plaukų spalvos, bet nori ir sveikumo, kad plaukai storėtų, o ne plonėtų

Pabaigtukai

Dažniausiai šią skiltį darau kas mėnesį, bet šįkart gruodį jų buvo nedaug, tad sudėsiu į vieną ir paskelbsiu sujungusi su sausio mėnesio pabaigtukais. Tad šie įrašai tikrai nedingo, o laukia mėnesio pabaigos :)


Maistas

Mėgstu gaminti, tik mano virtuvėje eksperimentai retoki, dažniausiai gaminu tai, kas laiko patikrinta ir labiausiai mėgstama, bet nuobodumas išnyksta atvėrus fantazijos, eksperimentų ir naujų receptų erdves, kaip šįkart. Tai nesudėtingi ir paprasti receptai, bet kaip sakoma - genialumas slypi paprastume :)

Pirmas mėginimas buvo kepti sluoksniuotos bemielės tešlos pyragėlius su mėsa. Kiaulienos gabalėliuką išviriau, iš sultinio pagaminau sriubą, mėsytę supjausčiau, pakepinau su svogūnu, apie 15min atitirpinau šaldytą tešlą, dėjau įdarą, užspaudžiau šakute ir pabaigoje visus aptepiau kiaušinio plakiniu. iš 6 lapelių pagaminau 12 pyragėlių. Kepiau apie 20 min, 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Man priminė kibinus, ir atrodė, kad galima pirštus nusivalgyti :) manau dar nekartą gaminsiu :)


Kitas skanėstas iš "Super maistas" knygos - avižiniai sausainiai pusryčiams. 1 bananas, 1 kiaušinis. 100g avižų dribsnių ir cinamono bei vanilės esencijos pagal skonį, aš dėjau tik cinamoną. Viską sumaišyti ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25min. Man gavosi 5 sausainiai. Pusryčiams duoda taip reikiamos energijos. Rekomenduoju :)


Mezginys

Baigusi šalikų mezgimą, užsimaniau naujų, nemėgintų iššūkių. Siūlus turėjau ir radau idėją megzti baktusą - trikampį šalikėlį. Kol kas esu numezgusi 17cm pločio, virš 50 akių ant virbalo, ir ilgis apie 38cm. Mezgu 3 numerio virbalais. Pirmasis siūlų matkelis jau visai prie pabaigos, dėl mažo siūlų metražo, manau sunaudosiu 3 matkelius, o turiu 4, kaip tik ir užteks ir dar likučių bus :)



Štai tiek mano pusės sausio mėnesio  patyrimų, pamąstymų. Tikiuosi, kad Jums patiks šie įrašai ir galėsime susitikti naujuose įrašuose :) Iki :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą