2015 m. gruodžio 7 d., pirmadienis

Oprah Winfrey "Mano gyvenimo atradimai"


Knygos aprašymas

Daugybę metų Oprah Winfrey ieškojo atsakymų į klausimą „Ką aš žinau iš tikrųjų“ ir rašė skiltį žurnale „O, The Oprah Magazine“. Šie asmeniniai atradimai ir patirtys – apie draugystę, pomėgius, galimybes, lūkesčius, emocijas sugulė į knygą, kuri paskatins ir jus atidžiau pažvelgti į save. Autorė kviečia pastebėti tai, į ką dažniausiai neatkreipiame dėmesio, ir pamilti save tokius, kokie esame. Tekstai spinduliuoja išmintį ir atskleidžia tiesas, prie kurių vis norėsite sugrįžti.

Apie autorę

Oprah Winfrey (gim. 1954 m.) – Amerikos TV žvaigždė, pokalbių laidos The Oprah Winfrey Showvedėja. 1986–2011 m. TV eteryje gyvavusi laida sumušė visus populiarumo rekordus, o Winfrey tapo bene vienintele juodaode milijardiere Amerikoje, suteiktas Harvardo universiteto garbės daktarės laipsnis bei apdovanota prezidento Laisvės medaliu.

Mano nuomonė

Knyga, pasipainiojusi "Maximoje" po ranka, kai pamačiau, kad "Alma littera" leidyklos knygoms 30proc. nuolaida. Tai buvo lemtingas ženklas. Supratau, kad tikrai man jos reikia. Iš tikrųjų visiškai nesitikėjau, kad knyga bus tokia įdomi, motyvuojanti ir įkvepianti. Šios knygos tikrai neperskaitysite per porą vakarų ar vienu prisėdimu - tai neįmanoma. Knygos skyreliai sukelia apmąstymus, kuriems reikia laiko ir tai nėra grožinės literatūros kūrinys, o įdomios moters gyvenimo patirčių aprašai. Viskas yra autentiška ir pati autorė rodo kaip iš savo gyvenimo įvykių mokėsi ir tebesimoko. Šios knygos patirtys suteikia mums galimybę pasimokyti, įgauti tų pačių autorės patirčių, kitaip žiūrėti į gyvenimą, gyventi šia akimirka, džiaugtis paprastais dalykais. Autorė propaguoja sveiką gyvenseną, savo daržovių auginimąsi, jas pateikia kaip šiuolaikinio pasaulio vertybę. Stebino kaip moteris pati randa kaip save motyvuoti, džiuginti, mylėti, stengiasi atrasti laimę visai paprastuose kasdieniuose dalykuose kaip, pavyzdžiui, malonius išgyvenimus skirsto į 4 ir 5 žvaigždučių malonumus.

Iš šių autorės patirčių išties galima daug ko pasimokyti. Ir patikusių minčių prisirašiau tiek, kad beveik užpildžiau užrašų knygelę, nes knygą norėjau atiduoti mamai, o mintis turėti su savimi. Tokią knygą tikrai verta turėti namie kaip įkvėpimo ir motyvacijos šaltinį, ir kasdienai paskirti bent po vieną straipsnelio perskaitymą. 

Knyga turi teminius skyrelius : džiaugsmas, atsparumas, tarpusavio ryšiai, dėkingumas, galimybės, baiminga pagarba, aiškumas.

Tai knyga, kuri gali Jūsų gyvenimą pakeisti į teigiamą pusę, įkvėpti, motyvuoti. Tai neabejotinai gera dovana Šv. Kalėdų ar gimtadienio proga. Ateityje planuoju įsigyti egzempliorių ir sau, nes labiau įkvepiančios ir padedančios eiti per gyvenimą ir sunkumus knygos, dar neteko skaityti. 

Kaina: "Maximoje: su nuolaida 5,7eur; 2015m., 232psl.

Įvertinimas: 10/10. 

Ir pabaigai, siūlau paskaityti ištraukas iš knygos. Atsiprašau už kai kurių nuotraukų kokybę, nes fotografuota telefonu.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą