2016 m. lapkričio 3 d., ketvirtadienis

Skaityta | Rosanna Ley "Paslapčių įlanka"


Mano nuomonė:

Turbūt dažnai ir kiekvienas, ar bent dažnas, paimdamas knygą skaityti susidaro savotišką stereotipinę nuomonę. Prieš skaitant knygą maniau, kad šis romanas greičiausiai bus saldus ir mažai ką nagrinėjantis, paviršutiniškas. Tačiau paskaičiusi, nuomonę pakeičiau radikaliai, ypač, kai knygos gale esančioje padėkoje radau, kad knyga paremta tikrais įvykiais, kurie vyko Ispanijoje, knygos perskaitymo vertė nepaprastai išaugo - labai mėgstu tikrais faktais paremtas knygas. Ypač negalėdavau atsitraukti, kai tekėdavo pasakojamasis siužetas, su istoriniais įvykiais susipynęs siužetas įtraukdavo ilgam, ir nekantraudavau knygą griebti kiekvieną laisvą minutę.

Knygoje vykstantys dabarties įvykiai persipina su praeities skyriais, kurie dar geriau padeda įsijausti į pasakojamą istoriją. Iš tiesų, kaip pažiūrėsi, ar tai pasaulinis karas, ar pilietinis, tai vistiek keičia žmonių gyvenimus, iškreipia įsitikinimus. Taip ir šioje knygoje, pilietinio karo maištininkų kūdikius atimdavo, prisidengę Dievo vardu, kad vaikai būtų išauklėti "teisingai" ir atitekdavo tiems, kurie galėjo už juos sumokėti didelę kainą už įvaikinimą.

Nenoriu viską atskleisti, tačiau knyga iš tikrųjų labai įtraukė, viskas labai tikroviška, taip sumaniai supinti veikėjai, kad kartais nė neįtardavau, kaip jie susidurs. Drąsiai rekomenduoju ypač šiais sniegingais/lietingais vakarais :)

Kaina: laimėjau. 2016, 472psl.

Įvertinimas: 10/10

Anotacija:

2011 metų Anglija.

Laisvai samdomai žurnalistei Rubei Rėj sunkiai sekasi susitaikyti su netikėta tėvų mirtimi. Pagaliau pasiryžusi nuvykti į Dorsetą sutvarkyti namų, kuriuose prabėgo jos vaikystė, tėvų miegamojo spintoje ji aptinka dėžę su keistais daiktais. Šis radinys iškart įsuka vienas per kitą griūvančių įvykių ratą – netrukus Rubė sužino apie ilgus metus saugotą paslaptį, kuri apverčia jos gyvenimą aukštyn kojom. Sutrikusi moteris leidžiasi ieškoti tiesos...

1939 metų Ispanija.

Paklusdama tėvams, norintiems apsaugoti dukrą nuo karo suirutės, Julija priima įžadus viename iš Barselonos vienuolynų. Siekdama žūtbūt neprarasti ryšio su išoriniu pasauliu, ji sutinka dirbti gimdymo klinikoje. Abejotina įvaikinimo praktika verčia seserį Juliją apsispręsti, kaip ji galėtų padėti nelaimės ištiktiems žmonėms. Šią paslaptį ji visą gyvenimą nešiojosi giliai širdyje. Ar atėjo laikas atskleisti nepageidaujamą tiesą?

„Įspūdingas ir širdį veriantis kūrinys.“

Red Online

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą